Anca Parghel sufera de cancer ovarian

|

Cei care doresc sa o ajute pe Anca Parghel pot contribui la strangerea sumei necesare operatiei in strainatate, depunand bani in conturile ING:

Lei: RO30INGB0000999901012954
Euro:RO73INGB0000999901012956

Anca Parghel poate fi ajutata dand bani si prin telefon

Numere apelabila din reteaua Romtelecom

0900 900 143 - 3 euro
0900 900 146 - 6 euro
0900 900 140 - 10 euro

Apelurile sunt scutite de TVA

SMS: 877 - 2 euro - In reteaua Orange - SMS scutit de TVA

"Anca Parghel (n. 16 septembrie 1957, Câmpulung Moldovenesc) este cântareata si profesoara de jazz din România, actualmente locuind si activând în Belgia.Este sotia pictorului Virgiliu Parghel

Dupa ce a terminat Liceul de Muzica din Iasi, si-a continuat studiile la Conservatorul de Muzica, tot din Iasi, unde si-a dat licenta cu lucrarea Charlie Parker un geniu al improvizatiei.

Pâna în 1989, a predat canto, pian si improvizatie la Liceul de Muzica din Suceava, în Bucuresti, la Conservatorul de Muzica, în Belgia, la Bruges si Namur (La Marlagne), în Germania, la Hannover, Ravensburg, la Conservatorul din Leipzig, München, Oldenburg), în Marea Britanie (la Silsoe si Cleolaine Workshops) si în Republica Moldova, la Chisinau.

A cântat în cadrul marilor festivaluri de jazz începînd cu 1984 (Bucuresti, Brasov, Sibiu, Costinesti, Iasi, Nürenberg, Leipzig, Warsovia, Leverkussen, Viena, Liege, Tübingen, München, Linz, Zagreb, Varna, Lomza si Bratislava), dar si în cluburile de jazz din România, Bulgaria, Germania, Belgia, Austria si Elvetia.

De-a lungul carierei a cântat alaturi de muzicieni români cunoscuti, asa cum sunt Johnny Raducanu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, dar si cu nume celebre din jazz-ul mondial (Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell, Jean Louis Rassinfosse, Phillipp Catherine, Marc Levine, Claudio Roditi, Thomas Stanko, Ricardo Del Fra, Stephane Galland, Jon Hendricks Band, Klaus Ignatzek, etc.).

Stabilita în Bruxelles, Belgia, Anca Parghel îsi continua activitatea la catedra, ca profesor de jazz vocal la Conservatorul Regal de Muzica din Brussels si la Conservatorul Lemmens), dar si ca muziciana si vocalista pe scenele de jazz din Belgia, Germania si Olanda în formule de trio, cvartet sau cvintet, a caror componenta cuprinde pe Ciprian Pargel, la bass, Tudor Parghel, percutie, Kurt Bulteel, la pian si Paolo Radoni, la chitara.

Cu ocazia festivalului Jazz Supernight, Mamaia, din iulie 2002, a sustinut un recital alaturi de saxofonistul american Rick Condit, de tobosarul italian Fabio Grande si de mai vechii sai colaboratori, pianistul Ion Baciu Jr., si basistul Pedro Negrescu. A aparut, de asemenea, pe scena Festivalului de Jazz, Bucuresti 2002, alaturi de Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor.

La data de 28 iunie 2008, Anca Parghel este internata la spital, în urma unor dureri de cap si de stomac, fiind ulterior diagnosticata cu un alt cancer, un cancer la ovare, care se pare ca este ereditar. " (Wikipedia)

Cantareata a fost supusa deja unei interventii chirurgicale, dar pentru a-si salva viata trebuie sa faca o operatie in strainatate, pentru care are nevoie de suma de 200.000 de dolari. "M-am operat lunea trecuta, la spitalul Bucur, insa interventiile specializate se pot face la cateva clinici din Viena sau Statele Unite. Fiul meu a deschis un cont bancar, la ING, iar banii ii vom folosi pentru deplasare, spitalizare si tratament", a declarat solista, pentru ziarul Click!.


0 comentarii: